zaterdag 24 september 2011

Verschijnt binnenkort: CD Javier Perianes, werken van Manuel de Falla (1876 - 1946)

Goed nieuws voor degenen die net zoals ik genoten hebben van de laatste CD van Javier Perianes (met werken van Blasco de Nebra): binnenkort brengt Harmonia Mundi een nieuwe CD uit van Javier Perianes. Ditmaal met werken van de Spaanse componist Manuel de Falla (1876 - 1946).

Op de CD staan de volgende werken:
 • Cuatro piezas españolas;
 • Fantasía bætica;
 • Homenaje "Le Tombeau de Claude Debussy";
 • Pour le tombeau de Paul Lukas;
 • Noches en los jardines de España (live opname).
Het laatste genoemde werk (Noches en los jardines de España) is geschreven voor piano en orkest. Dit werk behoort tot één van de bekenste werken van Manuel de Falla. Het orkest dat met Perianes samenspeelt is BBC Symphony Orchestra onder leiding van Josep Pons.

Tijdens zijn verblijf in Parijs (1907 - 1914) liet Manuel de Falla zich inspireren door Maurice Ravel, Claude Debussy en Paul Dukas. In die periode schreef hij echter weinig werken. Na zijn terugkeer naar Madrid schreef hij een aantal van zijn bekendste werken, zoals Noches en los jardines de España (het werk dat Perianes heeft opgenomen op CD die binnenkort uitkomt).

Meer informatie over deze CD en over Harmonia Mundi:
Op 2 oktober 2011 zal Javier Peraines te gast zijn in het televisieprogramma Vrije Geluiden (om 10.30 uur op Nederland 1).

Binnenkort volgt op deze blog een recensie van de nieuwe CD.

   Geen opmerkingen:

   Een reactie posten