zaterdag 25 september 2010

Stichting Oude Muziek Barneveld

Aandacht voor de Stichting Oude Muziek Barneveld, een stichting uit mijn eigen woonplaats. Deze stichting is actief in het promoten van Oude Muziek door concerten in de regio Barneveld te organiseren. Dit zijn niet zomaar concerten, nee, het stichtingbestuur weet keer op keer topmusici te contracteren. Wat dacht u van Ton Koopman in de Oude Kerk van Barneveld (zaterdag 25 november 2011)?

Eén van doelstellingen van de stichting is het bieden van een podium aan jonge ensembles. Een mooi voorbeeld daarvan is het concert van zaterdag 9 oktober. Het Fortepiano Duet Tempo Rubato (bestaande uit de Antonio Piricone en Megumi Tanno) verzorgt een concert in de Dorpskerk in De Glind. Bekijk het programma. Het ensemble Tempo Rubato was winnaar van het Internationale van Wassenaerconcours 2009.

Voor 2010 staat er op 19 november nog een concert gepland, namelijk met de Duitse luitiste Sigrun Richter en de Hongaarse sopraan Ágnes Kovács (die Marco van de Klundert wegens ziekte vervangt). Zij geven een een uitvoering van liefdesbrieven in de Italiaanse muziek uit de 17e eeuw.

In de nieuwsbrief van de Stichting Oude Muziek Barneveld staat dat de programmering voor 2011 geheel rond is.
  • Zaterdag 26 februari: Barokorkest van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. de beroemde klavecinist Jacques Ogg m.m.v. de Koreaanse klavecinist Sungyun Cho en de Israëlische sopraan Reut Shabi.
  • Zaterdag 26 maart: Fortepianist Bart van Oort en de Russische meesterviolist Igor Ruhadze met Romantische meesterwerken voor viool en piano (Bart van Oort neem zijn eigen Weense vleugel mee)
  • Zaterdag 28 mei: Ensemble Les Clavecins Réunis, twee Belgische klavecinisten, Jan Devlieger en Guy Penson, die zich gespecialiseerd hebben in werken voor twee klavecimbels. Nemen eigen klavecimbels mee. Brengen gerestaureerd van G.F. Händel in premiere.
  • Zaterdag 1 oktober: Ensemble ReHarVoCe
  • Vrijdag 25 november: Ton Koopman met een orgeluitvoering in de Oude Kerk van Barneveld.
Zie voor uitgebreide informatie (locaties, toegangsprijzen, programma's, etc.) de website van de stichting, www.oudemuziekbarneveld.nl. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten